spravu-schodo-kolishnogo-figuranta-2-travnya-dolzhenkova-peredali-do-sudu

Справу щодо колишнього фігуранта "справи 2 травня" Долженкова передали до суду

 • 11354 переглядiв

ОДЕСА-КИЇВ. 3 січня. УНН. Прокуратура Одещини направила до Київського районного суду обвинувальний акт стосовно одного з фігурантів подій 2 травня. Про це кореспонденту УНН повідомили у прес-службі прокуратури Одеської області.

“Сергій Долженков підозрюється у підготовці до організації масових заворушень у 2014 році, підготовка до яких мала місце на території меморіального комплексу "411 батарея" в Одесі, та умисних діях і публічних закликах до зміни меж території та державного кордону України, повалення конституційного ладу”, — йдеться у повідомленні.

На теперішній час він перебуває під вартою.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб і понад 200 отримали поранення. Більшість загинули під час пожежі в Будинку профспілок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишнього фігуранта "справи 2 травня" повернули назад до СІЗО

Правоохоронні органи відкрили близько десятка кримінальних проваджень щодо різних фактів. Найбільш резонансна – справа про події на Грецькій площі, де сталися перші сутички між проросійськими й проукраїнськими активістами.

Раніше повідомлялося, що Приморський суд Одеси обрав запобіжний захід для росіянина Євгена Мефьодова. Обвинувачений перебуватиме у СІЗО до 18 січня 2018 року до моменту завершення досудового розслідування.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП