spravu-stosovno-zastupnika-golovi-derzhvodagentstva-skerovano-do-sudu

Справу стосовно заступника голови Держводагентства скеровано до суду

 • 18138 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. НАБУ та САП закінчили розслідування за фактом отримання заступником голови Державного агентства водних ресурсів неправомірної вигоди: обвинувальний акт скеровано до суду. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу НАБУ. 

"НАБУ та САП закінчили розслідування за фактом отримання заступником голови Державного агентства водних ресурсів України 8 тис. дол. США неправомірної вигоди. 15 травня 2020 року обвинувальний акт скеровано до суду", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дії особи кваліфіковано за ч.4 ст.368 КК України.

"За даними слідства, у 2018 році до посадовця звернувся представник приватного підприємства з наміром укладення нового договору про надання послуг із Ірпінським міжрайонним управлінням водного господарства (йшлося про оренду Бучанського водоймища). Під час низки особистих зустрічей посадовець Держводагентства висловив як умову укладення договору передачу йому неправомірної вигоди у вигляді 50% статутного капіталу цієї приватної компанії і, в подальшому, половини прибутків. Однак згодом чиновник змінив плани: віддавши перевагу готівковим коштам, зажадав неправомірну вигоду у 8 тис. дол. США", - повідомляють у НАБУ.

Вказується, що 6 березня 2019 року ГПУ спільно з САП за оперативного супроводу ГУБКОЗ викрили посадовця "на гарячому". Наступного дня йому повідомили про підозру. 5 березня 2020 року стороні захисту відкрито матеріали для ознайомлення.

Розслідування зазначених фактів детективи здійснюють із березня 2019 року після визначення підслідності у справі за НАБУ.

Нагадаємо, посадовця Держагентства водних ресурсів судитимуть за одержання 8 тис. доларів хабаря.

Раніше було завершено досудове розслідування у справі заступника голови Держагентства водних ресурсів.

Як повідомлялося раніше в УНН, у березні 2019 року високопосадовця було викрито на одержанні 8 тис. доларів США неправомірної вигоди за забезпечення укладання договору щодо передачі приватному товариству водосховища площею 84 га, яке розташоване на території Київської області.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП