spravzhni-vinuvattsi-katastrofichnikh-masshtabiv-achs-v-krayini-ne-pokarani-s-trigubenko

Справжні винуватці катастрофічних масштабів АЧС в країні не покарані - С.Тригубенко

 • 8930 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Контролери оштрафували порушників ветеринарно-санітарних норм (що призводило до подальшого поширення АЧС) всього лишень на 5,5 тис грн. Виявили таких порушників – 37 осіб на всю країну. Але міні здається, що серед цих 37 осіб реальних винник у АЧС - зовсім немає. Бо справжні винуватці цієї катастрофи для країни і фермерів сидять у кабінетах Держпродспоживслужби та імітують бурхливу роботу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав нардеп С.Тригубенко, передає УНН.

"В той час, коли збитки економіки країни від АЧС на сьогодні сягнули близько 1,1 млрд грн. В той час, коли випадки АЧС за останні чотири роки збільшилися у 80 разів, а від нашої свинини відмовилися майже всі країни-імпортери. В той час, коли експорт свинини впав у 20 разів, а знищено більше 26 тис. голів свиней. В той час, коли держава не компенсувала фермерам близько 40% втрат та збитків. В той час, коли прогнозовані збитки від АЧС наступного року можуть сягнути більше 441 млн грн, а для подолання АЧС Україні потрібно щонайменше більше 300 млн грн…

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Профільні відомства лишили фермерів сам на сам з катастрофічними наслідками АЧС

Контролери оштрафували порушників ветеринарно-санітарних норм (що призводило до подальшого поширення АЧС) всього лишень на 5,5 тис. грн! Виявили таких порушників – 37 осіб на всю країну. І це зважаючи на те, що 98% випадків АЧС припадає на домогосподарства, а не на диких кабанів (серед них дійсно штрафувати нікого). Більше того, чомусь міні здається, що серед цих 37 осіб реальних винник у АЧС - зовсім немає. Бо справжні винуватці цієї катастрофи для країни і фермерів сидять у кабінетах Держпродспоживслужби та імітують бурхливу роботу?" – написав він.

С.Тригубенко додав, що в Держпродспоживслужбі повідомили про те, що протягом 2016 року на всю країну щепили 3,8 тис. свиней.

"Як такими показниками взагалі можна хвалитися ЗМІ...? Це ж щиросердне визнання бездіяльності, халатності, та непрофесійності…",- додав політик.

При цьому, на переконання нардепа розміри штатів за недотримання ветеринарно-санітарних норм треба збільшувати.

"Їх однозначно треба збільшувати. Більше того, треба штрафувати не фермерів, а тих, хто вчасно та ретельно не проконтролював те чи інше домогосподарство на предмет дотримання ветеринарно-санітарних норм", - резюмував С.Тригубенко.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, порушники вет-санітарних норм щодо АЧС сплатили лише 5,5 тис. грн штрафів

Українські Національні Новини

Політика