sproba-impichmenta-trampu-ne-poznachilas-na-yogo-pidtrimtsi-sered-vibortsiv

Спроба імпічмента Трампу не позначилась на його підтримці серед виборців

 • 12240 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Більшість американських виборців вважають, що президент Дональд Трамп зловжив своєю владою і перешкодив скандалу в Конгресі, але громадськість залишається розколотою - в основному по партійній лінії - через те, чи виправдовують ці дії його відсторонення від посади. Такі результати нового національного опитування каналу NBC News та видання "The Wall Street Journal", передає УНН.

Опитування також показує, що Трамп відстає від основних кандидатів в президенти від Демократичної партії в гіпотетичних матчах на загальних виборах, і показує, наскільки стабільно було становище президента протягом всього періоду імпічменту.

За результатами проса, 49% респондентів відповіли негативно на питання, чи Сенату проголосувати за усунення Трампа від посади. 46% учасників опитування висловилися за імпічмент Трампа. При цьому 5% заявили, що не визначилися з цього питання.

52% респондентів вважають, що президент США зловживав своїми повноваженнями. 41% дотримуються зворотної точки зору, а 7% не змогли дати певну відповідь.

Як пише видання "The Wall Street Journal", рейтинг схвалення роботи президента США в січні майже не змінився, склавши 46%. А число тих, хто рішуче підтримує Трампа, досягло найвищого з 2017 року показника - 36%.

Крім того, майже 60% опитаних висловили впевненість у тому, що демократи, намагаючись оголосити республіканцеві Трампу імпічмент, переслідують свої політичні цілі. 37% учасників дослідження вірять, навпаки, принциповість опозиційної партії.

"Ми пройшли через розслідування імпічменту в Палаті представників, судовий процес в Сенаті, і ставлення Америки до Дональда Трампа навряд чи змінилося", - сказав демократичний опитувальник Джефф Хорвітт з Hart Research Associates, який проводив це опитування з республіканцями.

Нагадаємо, Сенат Конгресу США призначив на середу, 5 лютого, голосування за двома статтями обвинувачення щодо президента Дональда Трампа в рамках імпічменту.

Українські Національні Новини

Політика