ssha-dodali-iranski-vantazhni-litaki-yaki-litali-do-rosiyi-do-spisku-eksportnikh-porushen

США додали іранські вантажні літаки, які літали до росії, до списку експортних порушень

 • 224075 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Міністерство торгівлі США в понеділок заявило, що додасть три іранські вантажні літаки, які обслуговують росію, до списку літаків, які порушують експортний контроль США відповідно до санкцій адміністрації Байдена. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Використовуючи комерційно доступні дані, Міністерство торгівлі виявило, що літаки Boeing 747, що експлуатуються Mahan Air, Qeshm Fars Air та Iran Air, перевозили товари, у тому числі електроніку, до росії, явно порушуючи суворий експортний контроль, пов'язаний з її вторгненням в Україну. За словами відомства, це перші три ідентифіковані іранські літаки.

Департамент попередив, що будь-яка заправка, технічне обслуговування, ремонт, запасні частини чи послуги порушують експортний контроль США та піддають компанії примусовим діям США.

Іран офіційно заявив про намір розширити співпрацю з росією в авіаційній сфері, поставивши запасні частини для літаків, повідомило міністерство торгівлі.

За словами відомства, з урахуванням доповнень до списку потрапило 183 літаки за явні порушення експортного контролю США. Три іранські авіакомпанії, виявлені в понеділок, вже зазнали низки обмежень з боку уряду США.

Помічник міністра торгівлі з контролю за експортом Метью Аксельрод сказав, що "контроль США, особливо щодо таких товарів, як електроніка та деталі літаків, підірвав оборонно-промислову базу росії, серйозно обмежив доступ до світової економіки".

"Коли росія спробує задіяти країни-ізгої, такі як Іран, щоб заповнити те, що відрізало міжнародне співтовариство, ми вживемо заходів, щоб припинити такі спроби і зруйнувати такі зв'язки", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія починає розбирати літаки на запчастини через санкції

Українські Національні Новини

Новини Світу