ssha-dozvolyat-dvom-kompaniyam-dostavlyati-venesuelsku-naftu-do-yevropi-reuters

США дозволить двом компаніям доставляти венесуельську нафту до Європи - Reuters

 • 108686 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA можуть почати відвантаження венесуельської нафти до Європи вже наступного місяця, щоб компенсувати російську нафту. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Очікується, що обсяги нафти Eni і Repsol не великі та будь-який вплив на світові ціни на нафту буде помірним. Але зелене світло Вашингтона на відновлення давно заморожених потоків нафти Венесуели до Європи може дати символічний імпульс для президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

Держдепартамент США закликав обидві компанії відновити відвантаження в офіційному листі. Адміністрація президента США Джо Байдена сподівається, що венесуельська нафта допоможе Європі зменшити залежність від росії та перенаправити частину вантажів Венесуели з Китаю.

Дві європейські енергетичні компанії, які мають спільні підприємства з венесуельською державною нафтовою компанією PDVSA, можуть зараховувати нафту на суму несплачених боргів і прострочених дивідендів.

Ключовою умовою, за словами одного з джерел є те, що отримана нафта "має відправитися в Європу. Її не можна перепродати в іншому місці".

Вашингтон вважає, що "PDVSA не отримає фінансової вигоди від цих безготівкових операцій, на відміну від нинішніх продажів Венесуели нафти Китаю". Китай не підписав санкції Заходу проти росії і продовжує купувати російські нафту і газ, незважаючи на заклики США.

Дозвіл надійшов минулого місяця, але подробиці та обмеження перепродажу раніше не повідомлялися.

Нагадаємо

Франція веде переговори з ОАЕ, щоб знайти альтернативу російській нафті.

Українські Національні Новини

Новини Світу