ssha-garantuvatimut-bezpeku-v-aeroportu-kabula-i-vishlyut-dodatkovi-viyskovi-sili

США гарантуватимуть безпеку в аеропорту Кабула і вишлють додаткові військові сили

 • 20009 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Сполучені Штати зосередяться на гарантуванні безпеки аеропорту Кабула, а в вівторок до аеропорту прибудуть додаткові сили США, заявив заступник радника з національної безпеки США Джон Фінер. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Представник оборони заявив, що Сполучені Штати мають намір вивести десятки тисяч афганців з групи ризику, які працювали на уряд США, з Афганістану і планували тимчасово розмістити їх у Форт Маккой у Вісконсіні та Форт Блісс у Техасі.

Метою США сьогодні було продовжити цивільні евакуаційні рейси для американських громадян в Афганістані, афганців, які працювали разом з США протягом останніх 20 років, та для інших особливо вразливих афганців.

Додаткові сили США прибудуть до аеропорту для контролю безпеки. Американські військові також вилетять з Кабула до 30 000 осіб, включаючи співробітників посольства, громадян США та інших осіб групи ризику.

Нагадаємо

В аеропорту Кабула загинули п’ятеро людей, коли намагалися втекти. Згодом США призупинили евакуацію з аеропорту Кабула на тлі хаосу на злітній смузі. 

В аеропорту Кабула припинили всі комерційні рейси. Однак, на летовищі — хаос через натовпи охочих покинути країну.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану, вони увійшли в Кабул.

Як повідомили сьогодні у міжнародному аеропорту “Бориспіль” — там продовжується оформлення громадян, які вночі прибули літаком з Кабулу. Зокрема, вирішується питання щодо оформлення і подальшого перебування на території України громадян Афганістану.

Українські Національні Новини

Новини Світу