ssha-gotovi-pidtrimati-yevropu-pislya-vitoku-z-gazoprovodu-pivnichniy-potik

США "готові підтримати" Європу після витоку з газопроводу "Північний потік"

 • 118627 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Сполучені Штати "готові допомогти" європейським союзникам після витоку з трубопроводів "Північний потік — 1" та "Північний потік — 2", якими російський газ надходить до Західної Європи, заявив у вівторок високопоставлений представник Білого дому, передає УНН посилаючись на AFP.

Цитата

"Я не збираюся спекулювати на причині, і я знаю, що наші європейські партнери проводять розслідування. Ми готові надати підтримку їхнім зусиллям", — сказав чиновник на умовах анонімності.

"Це ще раз наголошує на важливості наших спільних зусиль щодо забезпечення альтернативних постачань газу до Європи та підтримки зусиль зі скорочення споживання газу та прискорення досягнення справжньої енергетичної незалежності шляхом переходу до економіки екологічно чистої енергії".

Контекст

Незрозумілі витоки газу, виявлені в газопроводах «Північний потік 1» та «Північний потік 2» з росії до Німеччини, спонукали європейські країни провести розслідування причин, включаючи можливий саботаж.

Збройні сили Данії у вівторок опублікували відео, на якому видно витік газу діаметром понад 1 кілометр.

Оператор газопроводу «Північний потік — 2» повідомив про раптове падіння тиску в ніч на понеділок.

За цим послідувала заява Управління енергетики Данії про те, що витік, ймовірно, стався в одному з двох трубопроводів «Північного потоку — 2», що проходять у данських водах. Витік газу з пошкодженого газопроводу «Північний потік — 2» у Балтійському морі триватиме протягом кількох днів і, можливо, навіть тижнів, заявили в Данському енергетичному управлінні.

Через декілька годин Nord Stream AG, оператор іншого підводного газопроводу з Росії до Німеччини, заявив, що вивчає падіння тиску в «Північному потоці - 1».

Кожна нитка трубопроводу складається із близько 100 000 24-тонних сталевих труб із бетонним покриттям, покладених на морське дно. За даними Nord Stream, трубопроводи мають постійний внутрішній діаметр 1153 метри.

Ділянки залягають на глибині близько 80-110 метрів.

Українські Національні Новини

Новини Світу