ssha-gotovi-pitrimati-vidminniy-vid-minskogo-mekhanizm-vregulyuvannya-na-donbasi

США готові підтримати відмінний від мінського механізм врегулювання на Донбасі

 • 8824 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Сполучені Штати будуть готові підтримати відмінний від мінських угод механізм врегулювання ситуації на Донбасі, якщо його погодять сторони конфлікту і він буде успішним. Про це заявила представник державного департаменту США Хізер Нойєрт під час брифінгу, передає УНН.

"Сторони, якщо вони прийдуть до якоїсь угоди самостійно через якийсь інший механізм, і ці сторони можуть приєднатися до нього і погодитися на нього, і це буде успішним, я думаю, що це може бути тим, що ми буде готові підтримати", - сказала вона.

Також представник держдепу зазначила, що США наразі залишаються прихильними мінським угодам. "Я не чула, що Сполучені Штати збираються керувати яким небудь новим планом", - вказала Х.Нойєрт.

"Різні сторони підписали їх (мінські угоди - ред.), і тому ми продовжуємо закликати ці сторони виконувати зобов'язання. Ми не задоволені прогресом у реалізації угод. Ми глибоко занепокоєні ескалацією насильства на Донбасі. Секретар - це та людина, які постійно... говорить про результати. Ми просто не бачили результати, які ми хотіли б бачити від мінських угод. Ми хотіли б, щоб ці країни дотримувалися і повністю виконували ці угоди", - зауважила вона.

При цьому представник держдепу зазначила, що в цілому мета щодо питання конфлікту залишається незмінною.

"Мета - мир. Ми цього не бачимо. У нас є певні цифри, в ООН є певні цифри і певні статистичні дані щодо того, як зростає кількість смертей серед цивільного населення. Ми як і раніше дуже занепокоєні ситуацією", - сказала Х.Нойєрт.

Нагадаємо, у Білому домі вважають, що існуючі санкції проти РФ є ефективними.

Українські Національні Новини

Політика