ssha-hotuiut-naibilshyi-paket-v-istorii-na-zahalnu-sumu-dollar6-mlrd-politico

США готують найбільший пакет в історії на загальну суму $6 млрд - Politico

 • 22140 переглядiв

США готують найбільший в історії пакет військової допомоги Україні на суму 6 мільярдів доларів, включаючи системи Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю проти безпілотників і ракети класу "повітря-повітря", хоча на доставку обладнання можуть піти роки.

За словами двох американських чиновників, США готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для України на 6 мільярдів доларів. Він включатиме системи Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, засоби протидії безпілотникам і ракети класу "повітря-повітря", які будуть встановлені на винищувачах. Про це пише Politico, передає УНН.

Деталі

За даними видання, обладнання ймовірно не прибуде в Україну протягом кількох років, оскільки гроші виділяються в рамках Ініціативи сприяння безпеці України, яка видає контракти американським оборонним фірмам на виготовлення нового обладнання, а не залучає із поточних запасів США.

Відповідаючи на прохання про коментар, представник Пентагону сказав, що у відомства немає жодних повідомлень щодо допомоги у сфері безпеки.

Контекст

Минулого місяця адміністрація Байдена таємно відправила в Україну версію ATACMS великої дальності вперше за війну — і Київ уже кілька разів використовував цю зброю, щоб завдати глибоких ударів у тилу Росії.

Данія збільшить військову допомогу Україні на €590 млн25.04.24, 22:56 • [views_0]