ssha-i-nato-pochali-vivedennya-viysk-z-afganistani

США і НАТО почали виведення військ з Афганістані

 • 21774 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Командувач військами США і НАТО в Афганістані генерал Скотт Міллер, заявив під час конференції в Кабулі в неділю, 25 квітня, що Сполучені Штати і НАТО почали виведення військ з ряду баз в Афганістані, інформує УНН.

Цитата

"Ми почали здійснювати вивід з ряду баз", - повідомив він.

Деталі

Міллер також додав, що військові передадуть всі свої бази силам Афганістану.

Контекст

14 квітня президент США Джо Байден оголосив, що США розпочнуть виведення військ з Афганістану з 1 травня. При цьому, як передбачалося раніше, до цієї дати американські солдати в повному складі вже покинуть територію країни.

Помічник Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван 18 квітня пояснив, що Вашингтон досяг поставлених на початку операції в Афганістані в 2001 році цілей, які, за його словами, полягали в розслідуванні нападу на США 11 вересня 2001 року.

Офіційний термін завершення виведення контингенту США призначений на 11 вересня.

Що передувало

Військовий контингент США знаходяться на території Афганістану з 2001 року. Через 10 років почалося його поступове скорочення, і в 2014 році США вивели з країни основні бойові сили.

В кінці лютого 2020 року США і рух "Талібан" підписали мирну угоду. Воно передбачало повне виведення військ США і НАТО з Афганістану протягом 14 місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу