ssha-i-nimechchina-ne-zgodni-z-komentarem-makrona-pro-smert-mozku-nato

США і Німеччина не згодні з коментарем Макрона про "смерть мозку" НАТО

 • 11206 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. США і Німеччина підтвердили важливість стратегічного партнерства в межах НАТО і відкинули точку зору президента Франції Еммануеля Макрона, який заявив, що у Альянсу настає "смерть мозку". Про це УНН повідомляє з посиланням на Голос Америки.

"Я вважаю, що НАТО залишається важливим, можливо, в історичному ключі, одним з головних стратегічних партнерств в історії людства", - сказав держсекретар США Майк Помпео.

"Я не вважаю, що у НАТО настала смерть мозку", - зазначив зі свого боку міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Перед цим міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауерн сказала, що Німеччина планує вийти на цільові показники за видатками на оборону до 2031 року.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що Макрон вибрав різкі слова, і сказала, що не поділяє його думку щодо співпраці в НАТО. "Я не так бачу стан співробітництва в НАТО", - сказала вона на пресконференції в Берліні, виступаючи разом з Генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом.

За словами Макрона, європейські країни вже не можуть розраховувати на те, США стануть на захист союзників. "Наразі ми є свідками смерті мозку НАТО", - заявив французький лідер, зазначивши, що рішення США вивести війська з північного сходу Сирії стало несподіванкою для багатьох членів НАТО.

Туреччина, яка також є членом Альянсу, сприйняла відведення американських військ як сигнал до початку військової операції в регіоні і витіснила з прикордонних районів Сирійські демократичні сили, які були союзниками США в боротьбі з "Ісламською державою", пише видання.

Помпео сказав, що США будуть і далі стежити за дотриманням перемир'я, досягнутого в регіоні за посередництва Вашингтона, і притягати до відповідальності тих, хто порушує права людини. "Ми розслідуємо повідомлення про військові злочини і будемо продовжувати нашу гуманітарну місію там", - сказав у четвер держсекретар.

Українські Національні Новини

Новини Світу