ssha-kongresmeni-skasuvali-zasidannya-cherez-zagrozu-ataki-na-kapitoliy

США: конгресмени скасували засідання через загрозу атаки на Капітолій

 • 17345 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Палата представників Конгресу США скасувала засідання, намічене на 4 березня, після отримання попередження від правоохоронців про можливу підготовку атаки на Капітолій в цей день. Про це пише в середу газета The Washington Post, передає УНН. Плани про проведення засідання Сенату залишаються в силі.

Що відомо

Раніше поліція Капітолію повідомила, що отримала інформацію про те, що якась озброєна група, імовірно, готує 4 березня спробу прориву на територію Конгресу США.

Видання додає, що побоювання стосовно 4 березня пов'язані з тим, що до 1933 року включно інавгурація президента проходила саме в цей день. На тлі цього раніше висловлювалися припущення про те, що ті, хто не згоден з підсумками виборів, що відбулися, знову можуть зібратися біля будівлі Конгресу США.

Що передувало

Прихильники 45-го президента США Дональда Трампа, які зібралися у Вашингтоні 6 січня на багатотисячну маніфестацію в його підтримку, увірвалися в Конгрес, спробувавши перешкодити затвердженню підсумків минулих 3 листопада президентських виборів, перемогу на яких здобув демократ Джо Байден. В ході заворушень всередині Конгресу поліція застрелила маніфестантку. Крім того, були зафіксовані не пов'язані між собою смерті ще трьох осіб. В результаті зіткнень також загинув співробітник поліції Капітолію.

Після цих подій по периметру комплексу були встановлені металеві огорожі. Територію охороняють військовослужбовці Національної гвардії США.

Українські Національні Новини

Новини Світу