ssha-mozhut-napravyty-viiskovu-dopomohu-vkliuchno-z-raketamy-atacms-v-ukrainu-vzhe-nastupnoho-tyzhnia-senator

США можуть направити військову допомогу, включно з ракетами ATACMS, в Україну вже наступного тижня - сенатор

 • 57826 переглядiв

Сполучені Штати можуть почати надсилати в Україну ракети великої дальності ATACMS та інше військове обладнання до кінця наступного тижня, заявив голова комітету з питань розвідки Сенату США Марк Ворнер.

США можуть розпочати надсилання Україні військової техніки, зокрема далекобійних ракет ATACMS, до кінця наступного тижня. Як пише УНН, про це в інтерв'ю CBS News заявив очільник комітету з розвідки Сенату США демократ Марк Ворнер.

Деталі

Відповідаючи на запитання, коли Сполучені Штати відправлять Україні пакет військової допомоги, сенатор сказав, що найкращим часом буде наступний тиждень.

Це мало статися пів року тому. Зараз найкращий час – наступного тижня

- сказав він.

Ворнер уточнив, що сподівається на скоріше ухвалення законопроєкту про допомогу Україні у Верхній палаті Конгресу США, після цього документ має підписати президент США.

Як тільки це надійде на підпис президенту, у вівторок або середу, постачання мають розпочатися буквально одразу, разом з ATACMS більшої дальності

– заявив законодавець.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо далекобійних ракет, Ворнер сказав: "Я думаю, що протягом останніх місяців адміністрація президента США готувалася до відправлення Україні ATACMS".

Нагадаємо

Президент України Зеленський закликав американських союзників надати далекобійну зброю та системи протиповітряної оборони для стабілізації ситуації, перехоплення ініціативи на полі бою та перемоги у війні з росією.

"Допомога від США кардинально вплине на перебіг ведення боїв", – Тимочко21.04.24, 06:32 • [views_0]