ssha-mozhut-vvesti-novi-mita-na-tovari-z-yevrosoyuzu

США можуть ввести нові мита на товари з Євросоюзу

 • 8130 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. США розглядають можливість введення нових мит на товари з Євросоюзу як відповідь на субсидування ЄС своїй авіапромисловості. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт Управління торгового представника США.

З такою заявою виступило Управління представника США на торгових переговорах Роберта Лайтхайзера.

"Світова організація торгівлі (СОТ) неодноразово повідомляла, що субсидії Європейського союзу на Airbus негативно впливають на США. Сьогодні Управління представника США на торгових переговорах починає процес по визначенню продуктів ЄС, на які можуть бути накладені додаткові мита, поки ЄС не скасує свої субсидії ", - наголошується в повідомленні.

Крім іншого, відомство опублікувало попередній список товарів, включивши в нього цивільну авіацію з літаками Airbus, а також їх комплектуючі. Крім того, до переліку включено низку продуктів, таких як лососеве філе, краби, сири різних видів, оливкова олія, джеми, соки, вино, килими і багато іншого. Відзначається, що обмеження можуть торкнутися товарів, що ввозяться з чотирьох країн ЄС: Франції, Німеччини, Іспанії та Великобританії.

Нагадаємо, Світова організація торгівлі (СОТ) в четвер, 28 березня, ухвалила рішення, що США попри правила та рішення організації й надалі надавали авіабудівному концерну Boeing деякі субсидії. Це рішення дозволяє Євросоюзу вимагати у США відшкодувань.

Українські Національні Новини

Економіка