ssha-na-tizhni-planuyut-zaprovaditi-sanktsiyi-proti-rf-cherez-situatsiyu-z-navalnim-cnn

США на тижні планують запровадити санкції проти РФ через ситуацію з Навальним - CNN

 • 14023 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Адміністрація президента США Джо Байдена має намір ввести обмежувальні заходи щодо Росії через ситуацію навколо Олексія Навального вже на поточному тижні. Про повідомляє телеканал CNN з посиланням на джерела в адміністрації, передає УНН.

Деталі

За інформацією джерела, введення санкцій буде відбуватися в координації з Європейським союзом.

Як зазначає ЗМІ, американська адміністрація обговорює можливість введення єдиного блоку санкцій і по ситуації з Навальним, і щодо хакерської атаки на урядові установи і компанії США.

Нагадаємо

Раніше у Білому Домі заявили, що протягом кількох тижнів США можуть ввести нові додаткові санкції проти Росії.

Додамо, у ЄС розпочалася процедура прийняття санкцій через арешт Навального.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін.

У середу, 17 лютого, ЄСПЛ прийняв рішення, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів. Глава Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необґрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний по справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши в строк час, проведений ним під домашнім арештом.

Українські Національні Новини

Політика