ssha-nadadut-ukrayini-suchasni-zasobi-ppo-biliy-dim

США нададуть Україні сучасні засоби ППО, — Білий дім

 • 323084 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джозефом Байденом, де американський лідер запевнив, що Сполучені Штати нададуть Україні сучасні засоби ППО. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву Білого дому.

Деталі

У своїй заяві американський президент засудив ракетні удари росії по Україні, в тому числі по Києві, і висловив співчуття близьким загиблих і постраждалих у цих атаках.

Цитата

“Президент Байден пообіцяв продовжувати надавати Україні підтримку, необхідну для самооборони, включаючи передові системи ППО. Він також підкреслив свою постійну співпрацю з союзниками та партнерами, щоб продовжувати стягувати збитки з росії, притягувати росію до відповідальності за її військові злочини та звірства та надавати Україні безпекову, економічну та гуманітарну допомогу”, — йдеться у повідомленні.

Додамо

Генштаб повідомив, що російські окупанти протягом доби завдали понад 84 ракетних та авіаційних удари по мирних містах України.

Силами і засобами Повітряних Сил, а також протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ, було знищено 56 повітряних цілей: 43 крилаті ракети та 13 безпілотників.

Українські Національні Новини

Політика