ssha-nadayut-novu-viyskovu-dopomogu-ukrayini-vartistyu-400-milyoniv-dolariv

США надають нову військову допомогу Україні вартістю 400 мільйонів доларів

 • 886655 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Сполучені Штати оголосили про черговий пакет військової допомоги вартістю 400 мільйонів доларів, до якого увійдуть боєприпаси для HIMARS, гаубиць, Bradley, а також інше технічне обслуговування та навчання, інформує УНН.

Цитата

"Цього тижня, коли агресивна війна росії проти України триває дорогою ціною, ми знову нагадуємо про безмежну мужність і непохитну рішучість народу України, а також про потужну підтримку України міжнародним співтовариством. Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я дозволяю наше 33-е вилучення американської зброї та обладнання для України з серпня 2021 року на суму 400 мільйонів доларів", - повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Деталі

Він зазначив, що пакет військової допомоги включає більше боєприпасів для наданих Сполученими Штатами HIMARS і гаубиць, а також боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, броньованих транспортних засобів, боєприпаси та обладнання для підриву, інше технічне обслуговування, навчання, і підтримка.

Блінкен наголосив, що США спостерігають за "неймовірною відданістю союзників і партнерів" та "аплодують" понад 50 країнам, які надають Україні підтримку у боротьбі з російською агресією. 

"Лише росія могла б закінчити свою війну сьогодні. Поки росія цього не зробить, стільки, скільки буде потрібно, ми будемо об’єднані з Україною та посилюватимемо її військові сили на полі бою, щоб Україна була в найсильнішій позиції за столом переговорів", - підсумував держсекретар.

Нагадаємо

Сполучені Штати запровадили санкції щодо осіб, причетних до серйозних порушень прав людини проти російського опозиційного політика Володимира Кара-Мурзи.

Українські Національні Новини

Новини Світу