ssha-nadishliut-zbroiu-ukraini-nehaino-odrazu-yak-konhres-ukhvalyt-finansuvannia-bilyi-dim

США надішлють зброю Україні "негайно", одразу як Конгрес ухвалить фінансування - Білий Дім

 • 27664 переглядiв

Сполучені Штати негайно відправлять зброю в Україну, якщо Конгрес схвалить виділення коштів на допомогу Україні, заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

США надішлють Україні зброю "негайно", якщо запит на фінансування допомоги Україні буде схвалено Конгресом. Про це заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П’єр журналістам у п’ятницю, передає УНН.

Відразу. Відразу.

– запевнила Жан-П’єр у відповідь на питання журналіста про строки поставки.

Деталі

Прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр також запевнила, що вони усвідомлюють наскільки критично важливим для України є час. Та подякувала Палаті представників, що має розглянути й затвердити резолюцію про допомогу Україні вже завтра.

З жовтня, відколи ми випустили оригінальний, очевидно, додаток до національної безпеки, ми чітко уточнили, наскільки важливо було отримати допомогу від України хоробрим людям України, які воюють. які борються за свою демократію, очевидно, ми говоримо, що це критично, тому що вони втрачають позиції через бездіяльність Конгресу. Ми дуже вдячні за те, що Палата рухається, що вона рухається двопартійним шляхом він одразу підпише".

– відзначила Жан-П’єр.

Додатково

Спікер Палати представників США Майк Джонсон, схоже, збирається просунути цими вихідними законопроект про надання допомоги Києву, Ізраїлю та іншим союзникам у розмірі 95 мільярдів доларів, незважаючи на бурю протесту з боку жорстких республіканців, яка може призвести до спроби його усунення.

Процедурне голосування в п'ятницю, яке пройшло 316-94 голосами за більшої підтримки демократів, ніж республіканців, які мають незначну більшість, просунуло пакет, подібний до заходів, прийнятих Сенатом, де більшість складали демократи, у лютому.

Шумер пообіцяв, що Сенат швидко проведе пакет про допомогу Україні, щойно його схвалять у Палаті представників19.04.24, 22:29 • [views_0]

Зазначимо, що окрім допомоги союзникам, пакет містить положення про передачу заморожених російських активів Україні та санкції проти ХАМАС та Ірану, а також змусити китайську ByteDance продати соціальну мережу TikTok, інакше її заборонять у США.

Київ сподівається, що Конгрес не підтримає антиукраїнські правки до законопроєкту про військову допомогу - Маркарова 19.04.24, 20:22 • [views_0]