ssha-navchat-ukrayinskikh-viyskovikh-na-gaubitsyakh

США навчать українських військових на гаубицях

 • 166446 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Пентагон навчатиме українських військових використовувати артилерійські системи гаубиць, надіслані в Україну, щоб допомогти у її війні з росією. Про це заявив у понеділок високопоставлений представник оборони США, передає УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

Сили США найближчими днями навчатимуть українських військових на гаубицях за межами країни. Потім війська повернуться в Україну, щоб передати інформацію та навчати своїх співвітчизників.

Цитата

"Ми віримо, що зможемо розпочати цей тренінг у найближчі кілька днів. Це будуть лише перші зусилля. Можуть бути додаткові і в інших місцях, і в інший час", – сказав чиновник журналістам.

Нне уточнили, де відбуватиметься таке навчання, але, ймовірно, уроки проводитимуть американські війська, які базуються на східному фланзі НАТО, зокрема в Польщі та Румунії. Після початку війни росії проти України 24 лютого Пентагон розгорнув тисячі американських військ для підтримки найсхідніших районів НАТО.

Посадовець додав, що американські військові розглядають інші варіанти навчання українців додатковим системам або подальшого навчання їх використанню гаубиць, які були включені в останній пакет військової допомоги адміністрації Байдена країні.

Нагадаємо

Північна Корея відновила ядерні випробування.

Українські Національні Новини

Новини Світу