ssha-ne-nadishlyut-ukrayini-raketni-kompleksi-yaki-mozhut-doletiti-do-rosiyi-bayden

США не надішлють Україні ракетні комплекси, які можуть долетіти до росії - Байден

 • 423889 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Сполучені Штати не надішлють Україні ракетні системи, які можуть досягти території росії, заявив у понеділок президент США Джо Байден. Про це з посиланням на Reuters, пише УНН.

Деталі

Коментарі послідували слідом за повідомленнями про те, що адміністрація Байдена готується відправити до Києва передові ракетні системи великої дальності.

Контекст

Адміністрація Байдена готується посилити озброєння, яке вона пропонує Україні, надіславши передові ракетні системи великої дальності, які зараз є головним запитом українських офіційних осіб.

Адміністрація схиляється до того, щоб відправити системи Україні в рамках більшого пакету військової допомоги та допомоги у сфері безпеки, про що може бути оголошено вже наступного тижня.

Система, яку запросила Україна — це високомобільна артилерійська ракетна система, відома як HIMARS здатна стріляти багатьма типами боєприпасів, що й РСЗВ.

Проте адміністрація Байдена протягом кількох тижнів відмовлялася від відправки систем на тлі побоювань, висловлених у Раді національної безпеки, що Україна може використати нову зброю для проведення наступальних атак на території росії.

У адміністрації були аналогічні побоювання щодо надання Україні додаткових винищувачів МІГ-29.

У п'ятницю прессекретар Пентагону, що йде у відставку, Джон Кірбі заявив, що остаточного рішення щодо РСЗВ ще не прийнято.

Українські Національні Новини

Новини Світу