ssha-ne-viklyuchayut-priyomu-rosiyan-ukhilyantiv-kozhnu-zayavku-rozglyadatimut-individualno

США не виключають прийому росіян-ухилянтів: кожну заявку розглядатимуть індивідуально

 • 120296 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Сполучені Штати не виключають прийому росіян, які біжать від мобілізації, однак, кожну заявку розглядатимуть індивідуально. Про це повідомив під час брифінгу напередодні прессекертарка Білого дому Карін Жан-П'єр, пише УНН.

Цитата

"Ми чітко розмежували дії російського уряду та його збройних сил в Україні та російського народу, багато з яких висловилися проти цієї несправедливої ​​війни. Це видно лише за останні кілька днів, коли в росії продовжуються протести", - сказала Жан-П'єр.

"Таким чином, будь-хто, хто шукає притулку від переслідувань, незалежно від їхньої національності, може подати заяву на надання притулку у Сполучених Штатах, і його заява буде розглянута в індивідуальному порядку", - зазначила речниця Білого дому у відповідь на запитання, чи готові США надати росіянам, які біжать від мобілізації, статус біженця.

Доповнення

26 вересня посли країн-членів ЄС обговорили підхід стосовно росіян, які втікають від мобілізації, доручивши Єврокомісії оновити керівні принципи візової політики щодо рф.

При цьому голова Євроради Шарль Мішель на тлі оголошення мобілізації в рф виступив за відкриття ЄС для росіян-втікачів.

Українські Національні Новини

Новини Світу