ssha-ofitsiyno-viznachili-scho-rosiya-koyit-zlochini-proti-lyudstva-garris

США офіційно визначили, що росія коїть злочини проти людства - Гарріс

 • 556682 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Сполучені Штати офіційно визначили, що військові рф, яка розгорнула війну проти України, коять злочини проти людства. Про це під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки заявила віце-президентка США Камала Гарріс, передає кореспондент УНН.

Цитата

"США офіційно визначили, що росія коїть злочини проти людства. І я кажу всім, хто коїть ці злочини, а також їх керівникам, які є співучасниками цих злочинів - ви будете відповідати... Ми і надалі будемо підтримувати юридичний процес в Україні і міжнародні розслідування, тому що справедливість має панувати", - наголосила Гарріс.

Деталі

Вона розповіла, що росія з перших днів повномасштабного вторгнення вчиняє жахливі звірства та воєнні злочини проти українців. Гарріс нагадала про фото зруйнованого Маріупольського драмтеатру, розстріляних цивільних у Бучі, а також про факти катувань, зґвалтувань, депортації українців на територію росії, у тому числі і дітей.

"Я знаю дуже чітко про важливість збору фактів і важливість перевірки законів. У випадку дій росії в Україні, ми дослідили докази. Ми знаємо правові стандарти, і ми не маємо сумнівів - це злочини проти людства", - сказала віце-президентка.

Вона закликала представників країн-союзників "поновити відданість підзвітності та відновити верховенство права".

"Давайте погодимось від усіх жертв, як відомих, так і невідомих - справедливість мусить панувати. У цьому є наш моральний поклик", - підсумувала вона.

Нагадаємо

Задля мобілізації зусиль Євросоюзу, його держав-членів та країн-партнерів, Україна виступила з ініціативою утворити комплексну платформу зі сприяння в організації розслідування воєнних злочинів, скоєних рф в Україні.

Українські Національні Новини

Політика