ssha-ogolosili-pro-noviy-paket-viyskovoyi-dopomogi-ukrayini-na-2-mlrd-dolariv

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 2 млрд доларів

 • 1363351 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. США оголосили про надання Україні нового пакету військової допомоги на 2 мільярди доларів. Про це ідеться у заявах Пентагону та Білого дому, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні Міністерство оборони США оголошує про новий пакет допомоги в галузі безпеки, щоб підтвердити непохитну підтримку Сполученими Штатами хоробрих захисників України та посилити протиповітряну оборону України. Цей пакет на загальну суму 2 мільярди доларів надається в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) в межах нашої прихильності до довгострокової безпеки України", - повідомили у Пентагоні.

Деталі

Як зазначили у Білому домі, новий пакет допомоги у забезпеченні безпеки для України включає "декілька нових безпілотних авіаційних систем, обладнання для протидії безпілотним авіаційним системам для посилення протиповітряної оборони України та допомоги в захисті її людей, а також обладнання для виявлення радіоелектронної боротьби для зміцнення здатності України відбивати російську агресію".

"У пакет також входить велика кількість боєприпасів для 155-мм артилерійських систем та високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), що довели свою ефективність на полі бою, а також обладнання для розмінування та засоби забезпечення захищеного зв'язку", - зазначили у Білому домі.

За даними Пентагону, можливості цього пакету допомоги у забезпеченні безпеки включають:

• Додаткові боєприпаси для високомобільних реактивних артилерійських систем (HIMARS);
• Додаткові 155 мм артилерійські снаряди;
• Боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням;
• БАС CyberLux K8;
• БАС Switchblade 600;
• БАС Altius-600;
• БАС Jump 20;
• Устаткування для виявлення БПЛА та засобів радіоелектронної боротьби;
• Устаткування для розмінування;
• Обладнання підтримки безпечного зв'язку;
• Фінансування навчання, технічного обслуговування та підтримки.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб надати Україні можливості для задоволення її безпосередніх потреб на полі бою та довгострокових потреб у допомозі в галузі безпеки стільки часу, скільки буде потрібно", - наголосили у Пентагоні.

У Білому домі, своєю чергою, вказують, що раніше цього тижня адміністрація Байдена оголосила про 32-й пакет допомоги в галузі безпеки з використанням президентських повноважень (PDA) для України, який включає критично важливі можливості, такі як радари повітряного спостереження для посилення протиповітряної оборони України та протитанкова зброя Javelin. Цей пакет PDA буде отриманий із існуючих запасів США, щоб допомогти Україні задовольнити свої невідкладні потреби на полі бою, тоді як сьогоднішній пакет USAI є частиною зобов'язання США щодо підтримки збройних сил України як зараз, так і у довгостроковій перспективі.

Також Білий дім оголосив про надання фінансової підтримки.

"Цього тижня Сполучені Штати почали виділяти 9,9 млрд доларів у вигляді грантів завдяки двопартійній підтримці Конгресу, щоб допомогти Україні задовольнити нагальні потреби своїх громадян, включаючи охорону здоров'я, освіту та служби екстреної допомоги", - ідеться у повідомленні.

Ця бюджетна підтримка, як вказано, виділяється через механізм Світового банку PEACE.

"Економічна допомога США, що триває, допомогла згуртувати інших міжнародних донорів, включаючи зобов'язання Європейської комісії, Японії, Канади та Великої Британії на 2023 рік, щоб надати Україні необхідну економічну допомогу. G7 збільшила свої зобов'язання щодо бюджетної та економічної підтримки України до 39 мільярдів доларів на 2023 рік. Сьогодні лідери G7 звернулися до міністрів фінансів із проханням продовжити взаємодію з Міжнародним валютним фондом та Україною для реалізації амбітної програми до кінця березня 2023 року та продовження спільної роботи із МВФ та іншими для необхідної бюджетної підтримки України протягом 2023 року та після нього", - зазначили в адміністрації Байдена.

Доповнення

Раніше президент США Байден вказав, що CША разом з партнерами взяли на себе зобов’язання щодо виділення сотень танків, бронетехніки, систем озброєння та іншого для захисту України, окрім того, Сполучені Штати оголошують новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Що зі світлом по областях - відповіли в Укренерго

     • 520421 переглядiв

    Компанія МХП увійшла до ТОП-25 роботодавців для молоді

     • 1839226 переглядiв

    Прем'єр Польщі приїхав до Києва

     • 1129314 переглядiв