ssha-peredadut-ukrayini-sche-tri-patrulni-kateri-klasu-island

США передадуть Україні ще три патрульні катери класу Island

 • 12325 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Тимчасово повірений у справах США в Україні Джозеф Пеннінгтон заявив про готовність американської сторони передати Україні ще три патрульні катери класу Island. Про це повідомляє пресслужба Міноборони, інформує УНН.

"Катери "Старобільськ" і "Слов’янськ" є лише невеликою частиною допомоги у сфері безпеки, яку США вже надали Україні з 2014 року. В рамках нашої підтримки України, я також радий повідомити, що на додачу до цих двох патрульних катерів класу типу Island, які ми передаємо сьогодні, Сполучені Штати Америки нададуть ще три додаткові катери цього ж класу", - повідомив Пеннінгтон.

Дипломат зазначив, що це катери Берегової охорони США, які в подальшому збільшать військово-морські спроможності ВМС України.

Пеннінгтон зазначив, що США продовжать надавати допомогу в сфері безпеки для підтримки України в умовах російської агресії, не лише надаючи підготовку та техніку, але й залучаючи радників з питань оборонної реформи для розвитку професійних Збройних Сил.

"Сполучені Штати, як стратегічний партнер України, пишаються тим, що надають обладнання і техніку, а також дорадчу допомогу, щоб підтримати Україну у захисті суверенітету і територіальної цілісності та в реалізації прагнень до набуття членства в НАТО. Ми стоятимемо поруч з Україною на кожному кроці цього шляху", - підкреслив тимчасово повірений у справах США в Україні.

Як повідомлялося раніше, американські катери Island офіційно стали на озброєння ВМС України.

Українські Національні Новини

Суспільство