ssha-peredali-v-ukrayinu-vzhe-90-vid-zaplanovanikh-do-postachannya-gaubits-cnn

США передали в Україну вже 90% від запланованих до постачання гаубиць – CNN

 • 94759 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. На сьогодні майже всі гаубиці, які США пообіцяли Києву, вже перебувають "в руках України". Про це повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого представника міністерства оборони США, пише УНН.

Цитата

"Можу вам сказати, що понад 90% із 90 гаубиць, які були закладені Україні у двох останніх рішеннях президента, фактично перебувають в українських руках", - сказав чиновник.

Деталі

За словами представника Пентагону, майже 90 000 із 144 000 снарядів для поєднання з ними зараз також знаходяться в Україні.

При цьому чиновник заявив, що США не відслідковують, куди прямує вся артилерія після передачі техніки українцям.

Нагадаємо

Наприкінці квітня президент США Джо Байден оголосив про нову військову допомогу США Україні на 800 млн доларів, що включає серед іншого важке озброєння.

Пізніше Палата представників Конгресу США ухвалила законопроект про запровадження ленд-лізу для України. Закон підтримали 417 конгресменів, проти висловилися 10 людей. Усі противники ленд-лізу — представники Республіканської партії. Закон передбачає значне прискорення постачання в Україну озброєння, транспорту, продовольства та допомоги із США.

Українські Національні Новини

Політика