ssha-peredbachili-u-byudzheti-250-mln-dol-na-oboronu-ukrayini

США передбачили у бюджеті 250 млн дол. на оборону Україні

 • 15544 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. США у проекті оборонного бюджету на 2020 рік передбачили надання Україні 250 мільйонів доларів на посилення безпеки і оборони України. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію посольства України у Вашингтоні.

"У офіційно оприлюдненому проекті оборонного бюджету США на 2020 рік передбачається надання Україні 250 млн доларів на цілі посилення безпеки і оборони в рамках програми "Ініціатива безпекової допомоги Україні" (Ukraine Security Assistance Initiative, USAI)", - повідомили в українському дипломатичному представництві у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна обговорила з США шляхи зміцнення обороноспроможності

Згідно з документом, зазначені кошти планується спрямувати "на підтримку Збройних сил та національних сил безпеки України та для заміни будь-якого озброєння та товарів оборонного призначення, які вже були надані Україні Сполученими Штатами".

"Важливо, що порівняно з бюджетним запитом на 2019 рік пропонована сума безпекової допомоги нашій державі збільшена на 50 млн доларів", - підкреслили у посольстві України.

У подальшому бюджетний запит має пройти обговорення у конгресі США, де можуть вноситися зміни і доповнення. Тож, реальні обсяги допомоги Україні будуть відомі вже після завершення всього процесу проходження документа.

Як повідомляв УННСША виділять ВМС України 10 млн доларів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    США передбачили у бюджеті 250 млн дол. на оборону Україні

     • 15544 переглядiв

    Сьогодні в Україні до 9 градусів тепла

     • 11308 переглядiв

    Brent подорожчала до 66,86 дол. за барель

     • 10092 переглядiв

    США поки не планують забороняти польоти Boeing 737 MAX

     • 7339 переглядiв

    У Франції посилили закон про маніфестації

     • 8879 переглядiв