ssha-pidtverdili-povidomlennya-pro-naroschuvannya-sil-rf-na-kordoni-z-ukrayinoyu

США підтверджують повідомлення про нарощування сил РФ на кордоні з Україною

 • 10064 переглядiв

КИЇВ. 17 грудня. УНН. Сполучені Штати можуть підтвердити заяви про те, що РФ нарощує військові сили на кордоні з Україною. Про це під час онлайн брифінгу у Брюсселі заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, передає кореспондент УНН.

“Так. Це все правда”, — сказав Волкер, відповідаючи на запитання про те, чи можуть Сполучені Штати підтвердити нещодавні слова Президента Петра Порошенка про нарощування Росією військової присутності біля українського кордону.

“Це не те, що сталося за останній тиждень або два. Це те, що відбулося за останні роки”, — додав він.

За словами Волкера, Росія вторглася в Україну, захопила Крим, окупує Донбас, але і в Росії вона нарощує значний військовий потенціал, так само, як вона робить це в Криму.

“Так що він (військовий потенціал — ред.) набагато більший, ніж був до початку конфлікту. Це все ще так”, — сказав спецпредставник.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер планував відвідати Москву в цьому місяці, але скасував свої плани через події на Керчі.

Раніше Волкер розповів як Захід може стримати агресію Росії проти України на морі. Він заявив, що багатонаціональна присутність в Чорному морі чи портах України підвищить видимість дій Росії в регіоні.

До цього, Волкер повідомив, що ЄС може запровадити додаткові санкції проти Росії за її агресію в районі Керченської протоки в найближчі місяці.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На Львівщині внаслідок ДТП постраждало троє дітей

     • 10611 переглядiв

    Через грип та ГРВІ на Донеччині закрили 65 шкіл

     • 10700 переглядiв

    У Львові виграно півмільйона в лотерею

     • 3804 переглядiв

    Через події на Азові зірвалась подорож Волкера до Москви

     • 8745 переглядiв