ssha-planuyut-prodati-ukrayini-potuzhni-boyovi-droni-nayblizhchimi-dnyami-reuters

США планують продати Україні потужні бойові дрони найближчими днями - Reuters

 • 260589 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Адміністрація Байдена планує продати Україні чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle, які можуть бути озброєні ракетами Hellfire для використання на полі бою проти росії, повідомили Reuters троє людей, знайомих із ситуацією, передає УНН.

Деталі

За інформацією джерел, продаж безпілотників General Atomics все ще може бути заблокований Конгресом, додавши, що існує також ризик зміни політики в останню хвилину, що може зірвати план, який перебуває на розгляді Пентагону протягом декількох тижнів.

Україна використала кілька типів безпілотних літальних апаратів меншого радіусу дії проти російських військ. Серед них AeroVironment RQ-20 Puma AE та турецький Bayraktar-TB2.

Але «Сірий орел» є технологічним стрибком, тому що він може літати до 30 і більше годин залежно від своєї місії і може збирати величезні обсяги даних для розвідувальних цілей. "Сірі орли", армійська версія широко відомого безпілотника Predator, також можуть нести до восьми потужних ракет Hellfire.

"Продаж має велике значення, оскільки він вперше виводить на поле бою проти росії передову багаторазову американську систему, здатну завдавати численних глибоких ударів", - зазначає агенство.

Адміністрація президента Джо Байдена має намір повідомити Конгрес про можливий продаж Україні найближчими днями, після чого очікується публічна заява, повідомив офіційний представник США.

Навчання системі БПЛА, яку виробляє General Atomics, зазвичай займає місяці, але останніми тижнями було запропоновано умовний план навчання досвідчених українських фахівців з обслуговування та операторів, повідомили джерела.

Довідка

MQ-1C — це набагато більший БПЛА з максимальною злітною вагою, що приблизно втричі перевищує Bayraktar-TB2, з відповідними перевагами у вантажопідйомності, дальності та витривалості.

MQ-1C також сумісний з більшою кількістю боєприпасів, ніж Bayraktar-TB2. Українські Bayraktars оснащені 22-кілограмовими ракетами MAM-L турецького виробництва, що становить приблизно половину ваги Hellfire.
.

Українські Національні Новини

Новини Світу