ssha-planuyut-zablokuvati-viplati-za-rosiyskim-derzhborgom-pislya-25-travnya

США планують заблокувати виплати за російським держборгом після 25 травня

 • 220379 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. У США готові повністю заблокувати можливість росії платити американським власникам облігацій після 25 травня, що може поставити москву на межу дефолту. Про це повідомляє у вівторок агентство Bloomberg із посиланням на власні джерела, пише УНН.

Деталі

Так, за даними агентства, управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США дозволить припинити дію генеральної ліцензії, термін якої спливає 25 травня. Ця ліцензія, видана невдовзі після того, як США запровадили санкції проти росії за її вторгнення в Україну, давала Москві можливість продовжувати платити інвесторам, що допомогло їй уникнути дефолту за державним боргом.

Американська адміністрація, як повідомляється, вирішила не продовжувати ліцензію як спосіб підтримки фінансового тиску на москву, сказали джерела.

Ще одне джерело, знайоме з цим питанням, сказало, що Казначейство ще не прийняло остаточного рішення.

Нагадаємо

У квітні Bloomberg повідомляв, що росія наближається до дефолту за суверенними боргами після рішення здійснювати платежі в рублях за доларовими облігаціями, що галузевий регулятор назвав порушенням домовлених зобов'язань.

Українські Національні Новини

Політика