ssha-pochali-protses-vikhodu-z-parizkoyi-ugodi-po-klimatu

США почали процес виходу з Паризької угоди по клімату

 • 10568 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. США в понеділок почали офіційний процес виходу з Паризької угоди по клімату. Сам процес завершиться через рік. Про це йдеться в заяві пресслужби Держдепу від імені держсекретаря Майкла Помпео, передає УНН.

"США сьогодні почали процес виходу з Паризької угоди. Згідно з умовами угоди, США направили офіційне повідомлення про вихід в ООН, - наголошується в тексті. - Вихід буде завершено через рік після подання відповідного повідомлення".

"Президент США Дональд Трамп ще 1 червня 2017 року заявив про рішення вийти з договору, оскільки він покладав непрозорі економічні зобов'язання на американських робітників, бізнес і платників податків, - йдеться в заяві. - США скоротили всі типи викидів... Результати говорять самі за себе: шкідливі викиди з 1970 по 2018 рік скоротилися на 74%, а викиди парникових газів з 2005 по 2017 рік впали на 13%".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська науковиця виграла грант на вивчення змін клімату

За словами Помпео, підхід США включає облік глобальної енергії та використання всіх енергетичних ресурсів, ефективних технологій, корисних копалин, атомної енергетики та відновлюваної енергії.

"У рамках міжнародних обговорень ми продовжимо пропонувати реалістичну і прагматичну модель, засновану на досягненні реальних результатів, інновацій та лідируючої ролі відкритих ринків для більшого процвітання, - зазначив держсекретар. - Ми продовжимо роботу з нашими глобальними партнерами для нарощування стійкості до впливу змін клімату та готовності реагування на природні лиха. Продовжимо, як і раніше, досліджувати, реформувати і розвивати нашу економіку одночасно зі скороченням викидів і пропонуючи допомогу нашим друзям і партнерам у світі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Метеоролог розповіла, якою буде зима в Україні

Паризька хартія була ухвалена 12 грудня 2015 року з підсумками 21-ї конференції Рамкової конвенції про зміну клімату. Країни-учасниці домовилися не допустити підвищення середньої температури на планеті до 2100 року більш ніж на два градуси Цельсія в порівнянні з доіндустріальною епохою. Угода, зокрема, передбачає зниження викидів парникових газів.

Нагадаємо, Грета Тунберг відмовилася від екологічної премії Північної ради.

Українські Національні Новини

Новини Світу