ssha-poobitsyali-aktivizuvati-zusillya-indo-tikhookeanskogo-regionu-schob-protistoyati-kitayu

США пообіцяли активізувати зусилля Індо-Тихоокеанського регіону, щоб протистояти Китаю

 • 26150 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Сполучені Штати пообіцяли виділити більше дипломатичних ресурсів і ресурсів безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні, щоб протистояти тому, що вони бачать як спроби Китаю створити регіональну сферу впливу і стати найвпливовішою державою світу. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

У 12-сторінковому огляді стратегії адміністрація Байдена заявила, що зосередиться на кожному куточку регіону від Південної Азії до островів Тихого океану, щоб зміцнити свою довгострокову позицію та прихильність.

Цитата

«КНР поєднує свою економічну, дипломатичну, військову та технологічну міць, переслідуючи сферу впливу в Індо-Тихоокеанському регіоні та прагне стати найвпливовішою державою світу», – йдеться в повідомленні, посилаючись на Китайську Народну Республіку (КНР).

Оприлюднення документа було приурочено до візиту в Індо-Тихоокеанський регіон держсекретаря США Ентоні Блінкена, який мав на меті підкреслити пріоритет, який Сполучені Штати надають цьому регіону, навіть у той час, коли Вашингтон бореться з небезпечним протистоянням з Москвою.

Це також відбувається після того, як минулого тижня Китай і Росія оголосили про стратегічне партнерство «без обмежень», їхню найбільш детальну та наполегливу заяву про спільну роботу для побудови нового міжнародного порядку на основі їх власних інтерпретацій прав людини та демократії.

У своєму документі Сполучені Штати пообіцяли модернізувати альянси, зміцнити нові партнерства та інвестувати в регіональні організації. Він особливо підкреслив важливість «сильної Індії» як партнера у позитивному регіональному баченні.

У ньому сказано, що Сполучені Штати прагнутимуть до «вільного та відкритого Індо-Тихоокеанського регіону через сітку сильних і взаємозміцнюючих коаліцій».

Згідно з планом дій на наступні 12-24 місяці, в документі сказано, що Вашингтон «значно розширить» свою дипломатичну присутність у Південно-Східній Азії та на тихоокеанських островах і надасть пріоритет ключовим переговорам з тихоокеанськими острівними державами.

Цитата

«Ми перефокусуємо допомогу в галузі безпеки на Індо-Тихоокеанському регіоні, в тому числі для нарощування морського потенціалу та обізнаності щодо морського простору», – йдеться у повідомленні.

Щодо надзвичайно чутливої ​​потенційної точки спалаху самокерованого Тайваню, який Пекін називає своїм власним, Вашингтон буде працювати з партнерами всередині і за межами регіону, щоб підтримувати мир і стабільність у протоці, що відділяє острів від Китаю.

План дій також передбачає розширення присутності та співробітництва берегової охорони США в Південній, Південно-Східній Азії та Тихому океані, де Вашингтон визначив Китай як загрозу для риболовлі та шляхів вільної торгівлі.

У ньому сказано, що підхід Сполучених Штатів до торгівлі «відповідатиме високим стандартам праці та навколишнього середовища», а посилання чітко вказує, що адміністрація буде дотримуватися своєї клятви уникати шкоди робочим місцям Америки в економічних відносинах з регіоном.

Нагадаємо

Путін і Сі зустрілися у Китаї: виступили проти розширення НАТО і домовилися про поставки газу на 30 років

Українські Національні Новини

Економіка