ssha-poprosili-24-diplomativ-rosiyi-pokinuti-krayinu-do-3-veresnya

США попросили 24 дипломатів Росії покинути країну до 3 вересня

 • 23517 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. США передали російській стороні список з 24 дипломатів, які, повинні покинуть країну до 3 вересня 2021 року через закінчення дії віз. Про це заявив посол Росії в Вашингтоні Анатолій Антонов в інтерв'ю журналу The National Interest, передає УНН.

Цитата

"Ми отримали список з двадцяти чотирьох дипломатів, які, як очікується, покинуть країну до 3 вересня 2021 року. Практично всі вони поїдуть без заміни, тому що Вашингтон різко посилив процедури видачі віз", - сказав Антонов.

За його словами, влада США скасовує чинні візи дружин і дітей співробітників без пояснення причин.

"Широко поширені затримки з продовженням прострочених віз також спрямовані на видавлювання російських дипломатичних працівників з країни. В результаті близько 60 моїх колег (130 разом з членами сімей) не можуть повернутися на батьківщину навіть за невідкладних гуманітарних обставин", - розповів Антонов.

Доповнення

З серпня США перестають надавати консульські послуги в Росії.

Посол США в Росії Джон Салліван 24 червня повернувся в Москву.

Домовленість про повернення послів РФ і США до місця їх роботи була досягнута на саміті в Женеві 16 червня. Посол РФ в США Анатолій Антонов 20 червня, вже повернувся до Вашингтона.

Салліван покинув Росію в кінці квітня за рекомендацією російської сторони. Раніше в тому ж місяці США оприлюднили новий пакет санкцій відносно Росії, який, зокрема, включав висилку 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інститутам на участь в первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Москва ввела відповідні заходи - дзеркально відповіла на висилку дипломатів і прийняла низку заходів, які зачіпають діяльність американської дипмісії в РФ.

Українські Національні Новини

Політика