ssha-posilyuyut-pro-u-skhidniy-aziyi-pered-samitom-ssha-i-kndr

США посилюють ПРО у Східній Азії перед самітом США і КНДР

 • 6699 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Один з найсучасніших ракетних есмінців США USS Milius прибув до Японії у вівторок, щоб посилити оборону від будь-яких ракетних обстрілів Північної Кореї або кого-небудь ще в Східній Азії. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Прибуття військового корабля на військово-морську базу Йокосука выдбулося за три тижні до того, як у Сінгапурі повинна відбутися безпрецедентна зустріч між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Демонстрація сили є нагадуванням про тиск, який може чинитися на Північну Корею у військовому плані, в той час, як Сполучені Штати прагнуть натиснути на КНДР, щоб країна відмовилася від своєї ядерної зброї і програми щодо балістичних ракет, пише видання.

Есмінець USS Milius "буде підтримувати безпеку і стабільність в Індо-Тихоокеанському регіоні за рахунок розширення можливостей протиракетної оборони як платформи протиракетної оборони", йдеться у заяві ВМС США.

Раніше Північна Корея заявила, що переглядає можливість проведення саміту після відмови від переговорів з Південною Кореєю в знак протесту проти військових навчань США і Південної Кореї, відомих як "Max Thunder".

Північна Корея заявила, що не буде вести діалог, якщо Сполучені Штати наполягатимуть на тому, щоб КНДР в односторонньому порядку відмовилася від свого ядерного арсеналу, яким, як заявляє Пхеньян, країна повинна захищатися від агресії США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віце-президент США не виключив, що Трамп може відмовитися від зустрічі з Кім Чен Ином

Розгортання USS Milius в Японії було відкладено майже на рік, щоб провести модернізацію системи протиповітряної оборони Aegis для підвищення його здатності виявляти і цілитися в ракети.

Озброєний ракетами, призначеними для збивання боєголовок у космосі, USS Milius стане частиною сил, які стануть першим захистом США проти будь-яких балістичних ракет великої дальності, які можуть бути випущені Північною Кореєю.

Він приєднується до двох інших кораблів Сьомого флоту США, який частково дислокується в Японії, з аналогічними оновленнями.

Нагадаємо, на початку цього року президент Росії Володимир Путін похвалився тим, що у його країни з'явилася нова ядерна ракета з необмеженим радіусом дії, але поки вона не пройшла жодного успішного випробування, повідомили джерела, знайомі зі звітом розвідки США щодо програми озброєнь.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США посилюють ПРО у Східній Азії перед самітом США і КНДР

     • 6699 переглядiв

    У Борисполі шестеро осіб загинули через отруєння "сурогатом"

     • 16043 переглядiв

    На Хмельницькій АЕС після ремонту запрацював енергоблок №1

     • 40884 переглядiв