ssha-povidomyly-pro-znyshchennia-9-raket-ta-dvokh-bpla-na-obiektakh-khusytiv-u-yemeni

США повідомили про знищення 9 ракет та двох БПЛА на об'єктах хуситів у Ємені

 • 36426 переглядiв

Центральне командування США повідомило про знищення 9 протикорабельних ракет і 2 БПЛА, запущених повстанцями-хуситами в Ємені в напрямку Аденської затоки і Червоного моря в період з 14 по 15 березня.

Центральне командування США (CENTCOM) повідомило про знищення дев'яти протикорабельних ракет та двох БПЛА на об'єктах хуситів у Ємені. Згідно з заявою військових, хусити випустили у бік Аденської затоки та Червоного моря загалом чотири балістичні ракети. У заяві CENTCOM у соцмережі X говориться, що хусити випускали ракети з 6:50 14 березня до 12:40 15 березня за місцевим часом. Командування уточнило, що не має інформації про пошкодження кораблів США та коаліції, передає УНН.

Деталі

Єменські хусити почали атакувати кораблі США та Великої Британії, а також судна, пов'язані з Ізраїлем, з листопада 2023 року. Свої дії вони пояснили підтримкою бойовиків Хамас у війні з Ізраїлем. Хусити не обмежуються ударами по комерційних судах і завдають ударів у тому числі військових кораблів.

США і Великобританія систематично завдають ударів у відповідь. За останніми даними, внаслідок атак на кораблі в Червоному морі загинули 34 бойовики єменського руху.

Хусити атакували судно біля берегів Ємену15.03.24, 03:21 • [views_0]