ssha-povidomyly-pro-znyshchennia-amerykanskymy-viiskovymy-80-droniv-i-6-raket-zapushchenykh-z-iranu-ta-yemenu-po-izrailiu

Військові США після збиття запущених з Ірану та Ємену дронів та ракет підтвердили готовність підтримати захист Ізраїлю

 • 19070 переглядiв

Американські війська за підтримки есмінців Європейського командування США знищили понад 80 ударних безпілотників і щонайменше шість балістичних ракет, націлених на Ізраїль з Ірану та Ємену протягом вихідних, повідомляє Центральне командування Збройних сил США.

Сили США за підтримки есмінців Європейського командування США у суботу та неділю знищили понад 80 ударних безпілотників та не менше шести балістичних ракет, націлених на Ізраїль з Ірану та Ємену, повідомило Центральне командування ЗС США (CENTCOM) у понеділок, підтвердивши готовність підтримати захист Ізраїлю, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Як повідомили у CENTCOM, це включає балістичну ракету на засобі її запуску і сім БПЛА, знищених на землі перед їх запуском у районах, контрольованих хуситами, які підтримує Іран, у Ємені.

Іран пізно ввечері в суботу атакував територію Ізраїлю з використанням безпілотників і ракет "у відповідь на ймовірний удар Ізраїлю по комплексу його посольства в Сирії 1 квітня, внаслідок якого загинули високопоставлені командири Корпусу вартових ісламської революції", пише видання.

Атака понад 300 ракет і безпілотників, здебільшого запущених з Ірану, завдала, як описує видання, лише "скромних" пошкоджень, оскільки більшість із них була збита ізраїльською системою оборони "Залізний купол" та за допомогою США, Великої Британії, Франції та Йорданії.

"CENTCOM, як і раніше, готовий підтримати захист Ізраїлю від цих небезпечних дій Ірану. Ми продовжимо працювати з усіма нашими регіональними партнерами для підвищення регіональної безпеки", - заявили військові США.

15.04.24, 06:19 • [views_0]