ssha-pripinyayut-dilitisya-danimi-pro-yaderni-sili-z-rosiyeyu-biliy-dim

США припиняють ділитися даними про ядерні сили з росією – Білий дім

 • 287532 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Сполучені Штати поінформували росію, що не обмінюватимуться даними про свої ядерні сили, заявив у вівторок представник Білого дому, назвавши цю зміну відповіддю на рішення Москви призупинити участь у новому договорі про СНО, інформує УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Цитата

"Згідно з міжнародним правом, Сполучені Штати мають право реагувати на порушення росією нового договору про СНО, приймаючи пропорційні та оборотні контрзаходи, щоб спонукати росію повернутися до виконання своїх зобов'язань", - заявив представник Ради національної безпеки.

"Це означає, що оскільки заявлене росією призупинення дії нового договору СНО є юридично недійсним, США згідно із законом дозволено не оновлювати наші дані у відповідь на порушення з боку росії", - додав представник.

Дані США, які не розкриваються, включають докладну інформацію про кількість бомбардувальників, ракет та ядерних боєголовок, розгорнутих на конкретних американських базах, які підлягають обміну кожні шість місяців відповідно до нової угоди щодо СНО.

США, як і раніше, планують оприлюднити дуже загальну інформацію про загальну кількість своїх боєголовок, розгорнутих ракет і бомбардувальників, а також ядерних систем, які не повністю готові до роботи.

Адміністрація Байдена також продовжує практично щодня повідомляти росію про переміщення її стратегічних ракет, бомбардувальників і підводних човнів або зміни їхнього бойового статусу, як того вимагає договір.

Доповнення

Перевірки було припинено у березні 2020 року за взаємною згодою після початку пандемії Covid-19. Однак, коли минулого року США спробували відновити інспекції на тлі напруженості навколо України, росія відмовилася.

У січні Державний департамент заявив, що росія порушила угоду, відмовившись дозволити інспекції та відхиливши прохання Вашингтона про зустріч для обговорення своїх проблем з дотриманням. Це був перший випадок, коли США звинуватили росію в порушенні договору, який набув чинності у 2011 році.

Наступного місяця путін заявив, що Москва припиняє свою участь в угоді.

Зупинивши свою участь у новому СНО, росія не відмовилася від усіх обмежень на свої ядерні сили. У мзс росії заявили, що Москва продовжить дотримуватись обмежень на кількість ядерних боєголовок, які вона може розгорнути відповідно до договору, "щоб підтримувати достатній ступінь передбачуваності та стабільності". росія також продовжить повідомляти США, коли вона планує провести випробування міжконтинентальних балістичних ракет та балістичних ракет підводних човнів відповідно до угоди 1988 року, заявило міністерство.

Українські Національні Новини

Новини Світу