ssha-privitali-novogo-ochilnika-smm-obsye-v-ukrayini

США привітали нового очільника СММ ОБСЄ в Україні

 • 9612 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Сполучені Штати Америки вітають призначення новим головою Спеціальної моніторингової місії (СММ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в Україні посла Туреччини Ясара Халіта Чевіка. Про це йдеться в заяві керівника прес-служби Держдепартаменту Роберта Палладіно, передає УНН.

"Сполучені Штати вітають призначення посла Туреччини Ясара Халіта Чевіка головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ)", - йдеться в заяві.

У США відзначили надзвичайно важливу роль , яку відіграє місія у висвітленні спровокованого Росією конфлікту на сході України.

"Сполучені Штати висловлюють вдячність послу Ертурулу Апакану, який залишає посаду голови СММ, за його лідерство у відстоюванні найбільшої місії ОБСЄ і за його прагнення поліпшити безпеку та ефективність Місії. Ми вдячні спостерігачам і персоналу СММ за їхній цінний внесок у цю місію та їх віддану службу в складних і, часом, небезпечних умовах. Маючи солідний дипломатичний досвід, посол Чевік добре відповідає цій посад", - сказано в заяві Палладіно.

У ній також зазначається, що Сполучені Штати закликають усі країни-учасниці ОБСЄ підтвердити свою підтримку СММ.

"Ми просимо Росію і формування, які вона озброює, навчає, якими керує і разом з ними воює в Україні, щоб вони надавали Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повний і безперешкодний доступ на всю територію України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - додали в Держдепі.

Як повідомляв УНН, новим головним спостерігачем СММ ОБСЄ в Україні стане турецький дипломат Халіта Чевік. На посаду головного спостерігача СММ ОБСЄ в Україні претендували шість кандидатів.

Українські Національні Новини

Політика