ssha-prodovzhuyut-rozglyadati-mozhlivist-vvedennya-naftovogo-embargo-vidnosno-venesueli

США продовжують розглядати можливість введення нафтового ембарго відносно Венесуели

 • 8834 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Уряд США продовжує розглядати можливість введення ембарго на продаж нафти і нафтопродуктів Венесуелі. Про це заявив в неділю держсекретар США Рекс Тіллерсон за підсумками зустрічі з главою МЗС Аргентини Хорхе Форі в Буенос-Айресі, інформує УНН з посиланням на ТАРС. 

“Звичайно, ми продовжуємо розглядати введення нафтових санкцій, заборону на продаж або постачання нафти або нафтопродуктів до Венесуели”, — сказав Тіллерсон.

На думку держсекретаря, подібний крок “може швидше покласти край цьому”. “Якщо нічого не буде зроблено, аби покласти край, венесуельський народ буде довше страждати”, — сказав він, зазначивши, що уряд США вивчає “різні варіанти для того, щоб пом’якшити вплив санкцій на американський бізнес, а також інші країни у регіоні”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більш ніж півмільйона венесуельців втекли від проблем на батьківщині в Колумбію

У серпні минулого року діючий президент США Дональд Трамп підписав указ про введення нових санкцій відносно Венесуели. Зокрема, американським компаніям заборонені угоди з новими борговими зобов'язаннями та цінними паперами, випущеними урядом цієї країни і державною нафтовою компанією PDVSA, з термінами погашення більше 30 і більше 90 днів відповідно.

Слід зазначити, що протягом останніх років Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується стрімким зростанням цін та девальвацією національної валюти. Згідно з оприлюдненими у понеділок оцінками Національної асамблеї, рівень інфляції у Венесуелі за підсумками року перевищив 2600%.

Як раніше повідомляв УНН, Сполучені Штати на постійній основі розглядають введення додаткових економічних санкцій відносно Венесуели. Про це заявив представник Держдепу США під час брифінгу для журналістів.

Українські Національні Новини

Політика