ssha-proponuyut-nagorodu-v-10-mln-za-informatsiyu-pro-rosiyskikh-rozvidnikiv

США пропонують нагороду в 10 млн за інформацію про російських розвідників

 • 164618 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Сполучені Штати у вівторок запропонували винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію про шістьох осіб, які, за їхніми словами, є офіцерами російської військової розвідки, які проводили кібератаки, що стосуються найважливішої інфраструктури США. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Шість офіцерів працюють у кібер-підрозділі Головного розвідувального управління (ГРУ) росії та були причетні до глобальної атаки шкідливого ПЗ у 2017 році, яка заразила комп'ютери кількох приватних американських організацій, включаючи систему лікарень.

У 2020 році велике федеральне журі США звинуватило шість офіцерів підрозділу "Піщаний черв'як" у змові з метою комп'ютерного шахрайства та зловживань.

Винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів буде видано за інформацію, яка дозволяє "ідентифікувати або визначити місцезнаходження будь-якої особи, яка, діючи за вказівкою або під контролем іноземного уряду, брала участь у зловмисних кібер-діях проти критично важливої ​​інфраструктури США".

росія заперечує свою причетність до інциденту.

Додамо

Кібератака NotPetya у 2017 році завдала збитків інфраструктурі України та пошкодила комп'ютери у країнах по всьому світу, включаючи Францію, Німеччину, Італію та США, внаслідок чого збитки оцінюються у мільярди доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу