ssha-rosiya-planuye-falsifikuvati-golosuvannya-za-nezalezhnist-na-zakhopleniy-teritoriyi-ukrayini

США: росія планує фальсифікувати голосування за "незалежність" на захопленій території України

 • 147308 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Сполучені Штати звинуватили росію у плануванні фальсифікації голосів за "незалежність", щоб виправдати завоювання території в Україні, оскільки російські війська активізували наступ на схід. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Через два місяці після вторгнення, яке зруйнувало міста, але не змогло захопити столицю Київ, росія пробує захопити східні області в битві, яку Захід розглядає як вирішальний поворотний момент у війні.

Деталі

Місія США при органі безпеки ОБСЄ заявила, що Кремль може спробувати провести "фіктивні референдуми" у південних та східних районах, які він захопив після вторгнення 24 лютого, використовуючи "заїжджений сценарій".

"Ці сфальшовані, нелегітимні референдуми, безсумнівно, супроводжуватимуться хвилею зловживань щодо тих, хто прагне протистояти або підірвати плани Москви, — йдеться у повідомленні. — Міжнародне співтовариство має ясно дати зрозуміти, що будь-який такий референдум ніколи не буде визнаний законним".

Доповнення

Три джерела "Медузи", близькі до адміністрації президента росії, повідомили, що в середині травня в "Л/ДНР" можуть пройти "референдуми" про приєднання самопроголошених республік до рф. Два співрозмовники навіть назвали дати "референдумів", що готуються — 14 і 15 травня 2022 року. Передбачається, що республіки можуть офіційно приєднати у межах, визнаних рф 21 лютого, тобто в "історичних" кордонах Донецької та Луганської областей України (при цьому багато великих населених пунктів там, як і раніше, контролює Київ).

Українські Національні Новини

Новини Світу