ssha-rozsliduyut-nizku-intsidentiv-zi-zdorovyam-sered-diplomativ-u-vidni

США розслідують низку інцидентів зі здоров'ям серед дипломатів у Відні

 • 25562 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Адміністрація Байдена розслідує недавню серію загадкових інцидентів зі здоров'ям, про які повідомили американські дипломати та інші державні службовці у Відні в Австрії. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

За словами офіційних осіб, деякі з симптомів аналогічні тим, про які вперше повідомили американські дипломати і шпигуни в Гавані на Кубі в 2016 та 2017 років роках, остаточна причина яких ще не встановлена медичними бригадами Держдепу та інших організацій, включаючи Пентагон і ЦРУ.

"У співпраці з нашими партнерами в уряді США ми розслідуємо повідомлення про можливі невияснені інциденти зі здоров'ям серед жителів посольства США у Відні, - заявили в Держдепартаменті. - Будь-які співробітники, які повідомили про можливе UHI, отримали негайну належну увагу і турботу".

Дехто вважає, що незрозумілі травми, в тому числі пошкодження мозку, є результатом атак із застосуванням мікрохвильової або радіохвильової зброї. Однак, незважаючи на роки досліджень, немає єдиної думки щодо того, що або хто може стояти за інцидентами і чи є вони насправді нападами.

За словами офіційних осіб, з моменту інавгурації президента Джо Байдена співробітники з Відня повідомляли, що страждають від загадкових симптомів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США назвали причину загадкового "синдрому Гавани" у чиновників

Доповнення

Загадкові проблеми зі здоров'ям були названі "синдромом Гавани", тому що перші випадки захворювання торкнулися персоналу посольства США на Кубі в 2016 році. У травні офіційні особи заявили, що щонайменше 130 справ в уряді знаходяться в стадії розслідування, в порівнянні з кількома десятками в минулому році.

Люди, які, ймовірно, постраждали, повідомляли про головні болі, запаморочення і симптоми, пов'язані зі струсом мозку, причому деяким з них було потрібно кілька місяців лікування. Деякі повідомляють, що чули гучний шум перед раптовою появою симптомів.

Хоча дехто переконаний, що травми є результатом спрямованих енергетичних атак, інші вважають, що зростаюче число випадків насправді може бути пов'язано з "масовим психогенним захворюванням".

Українські Національні Новини

Новини Світу