ssha-shukaiut-novyi-sposib-dotrymannia-sanktsii-shchodo-kndr-pislia-toho-yak-rf-ta-kytai-zirvaly-monitorynhovu-diialnist

США шукають новий спосіб дотримання санкцій щодо КНДР після того, як рф та Китай зірвали моніторингову діяльність

 • 20507 переглядiв

США шукають нові способи посилення санкцій проти Північної Кореї після того, як Росія і Китай зірвали моніторингові зусилля ООН. Тим часом Північна Корея розкритикувала поїздку посла США в Азію, спрямовану на посилення санкцій, назвавши її "жебрацьким туром".

Посол США в Організації Об'єднаних Націй заявила в п'ятницю, що сподівається знайти новий спосіб забезпечити дотримання санкцій щодо Північної Кореї. Рішення пов’язано з тим, что росія порушила оновлення комісії моніторингу, а Китай утримався від голосування. Про це передає УНН із посиланням на Reuters та KBS World Radio.

Деталі

Посол США в Організації Об'єднаних Націй Лінда Томас-Грінфілд заявила, що сподівається знайти новий спосіб забезпечити дотримання санкцій щодо Північної Кореї до наступного місяця після того, як росія і Китай зірвали відновлення моніторингової діяльності.

За словами посадовиці, Вашингтон і його союзники розглядають різні варіанти щодо заміни групи експертів, яка протягом останніх 15 років стежила за виконанням санкцій, спрямованих на стримування ядерної та ракетної програм Північної Кореї.

Ми працюємо над тим, щоб щось зробити в Генеральній Асамблеї (ООН). Ми змушуємо Секретаріат (ООН) через Генерального секретаря зробити щось поза межами ООН. Може бути не тільки один варіант. Це може бути розгляд двох або трьох різних варіантів, які дадуть нам необхідну інформацію

- сказала Томас-Грінфілд, відповідаючи на запитання, чи зможуть Сполучені Штати та їхні союзники створити альтернативу.

Reuters нагадує, що минулого місяця росія відхилила щорічне оновлення комісії, а Китай утримався від голосування.

Доповнення

Тим часом Північна Корея розкритикувала поїздку посла США в Організації Об'єднаних Націй Лінди Томас-Грінфілд до Азії, назвавши її жебрацьким туром. Поїздка мала на меті посилити санкції проти Пхеньяну, заявив віце-міністр закордонних справ Північної Кореї Кім Сон Гьон, Згідно з інформацією державного інформаційного агентства KCNA.

Нагадаємо

Південна Корея запровадила санкції щодо російських судів Angara та Lady R та російських компаній — ТОВ "Интеллект" та ТОВ "Содействие" та їхніх керівників за співпрацю з КНДР.

Північна Корея успішно випробувала нову гіперзвукову ракету середньої дальності Hwasong-16B, яку Кім Чен Ин назвав ключовимелементом стримування таких ворогів, як США, Південна Корея і Японія.