ssha-skeptichni-schodo-ugodi-z-rf-pro-ukrayinske-zerno-cherez-vimogu-rosiyi-znyati-sanktsiyi-politico

США скептичні щодо угоди з рф про українське зерно через вимогу росії зняти санкції - Politico

 • 154570 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. ООН намагається укласти угоду із росією, щоб дозволити Україні відновити експорт зерна через Чорне море, проте представники адміністрації президента США Джо Байдена та американські законодавці дуже скептично ставляться до того, що росія діє добросовісно, повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

"Основна причина їхнього песимізму: нещодавні коментарі президента росії володимира путіна та російських офіційних осіб про те, що вони послаблять блокаду українських портів, якщо натомість Захід зніме економічні санкції з москви", - йдеться у матеріалі.

Ця пропозиція «ускладнює» «крихкі» переговори, заявив представник ООН виданню незадовго до того, як у п'ятницю високопосадовець ООН з гуманітарних питань завершив дводенні переговори щодо блокади в Москві.

"Один американський чиновник назвав пропозицію москви «дипломатією вимагання» і заявив, що США не погодяться на угоду, яка зніме якийсь економічний тиск на Кремль", - пише видання.

Будь-яка угода, яка дозволить Україні експортувати зерно до збирання врожаю ярої пшениці, стане великим проривом, і офіційні особи США та глобальний бізнес уважно стежать за переговорами росії з ООН, а також окремими переговорами з Туреччиною щодо дозволу безпечного проходу для українського зерна, зазначається також у повідомленні.

Доповнення

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш намагається укласти угоду, яка забезпечить безпечний вивіз українського продовольства та російських продуктів харчування та добрив на закордонні ринки.

Українські Національні Новини

Політика