ssha-skhvalili-prodazh-javelin-litvi-na-tli-zrostannya-napruzhenosti-z-rf

США схвалили продаж Javelin Литві на тлі зростання напруженості з РФ

 • 45482 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Державний департамент США схвалив потенційний продаж Литві 230 протитанкових ракетних комплексів Javelin FGM-148F на суму 125 мільйонів доларів США. Агентство зі співробітництва в галузі оборони і безпеки (DSCA) американського міністерства оборони вказало, що повідомило Конгрес про угоду 21 грудня, пише УНН.

Цитата:

"Державний департамент ухвалив рішення про схвалення можливого продажу за кордон (FMS) уряду Литви Javelin і супутнього обладнання орієнтовною вартістю 125 мільйонів доларів. Агентство зі співробітництва в галузі оборони і безпеки представило сьогодні (21 грудня - ред.) необхідне свідоцтво, що повідомляє Конгрес про можливий продаж", - вказали в DSCA.

Деталі

Угода поширюється на 230 Javelin, а також 20 Command Launch Units (CLU) Javelin, які будуть додані до раніше реалізованого кейсу. Початковий кейс FMS вартістю 28 мільйонів доларів включав 111 ракет Javelin і 10 CLU Javelin.

Таким чином, це повідомлення стосується всього 341 Javelin FGM-148f і 30 CLU Javelin. Також включені зарядні пристрої та інші елементи матеріально-технічного забезпечення та підтримки програм.

Доповнення

Продаж відбувається на тлі загострення напруженості в Східній Європі, коли Росія концентрує війська вздовж кордону з Україною.

Українські Національні Новини

Новини Світу