ssha-slidom-za-yes-vvodyat-sanktsiyi-proti-rosiyi-cherez-spravu-navalnogo

США слідом за ЄС вводять санкції проти Росії через справу Навального

 • 15696 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Адміністрація президента США Джозефа Байдена у вівторок оголосила про нові санкції щодо Росії у відповідь на отруєння і ув'язнення російського опозиціонера Олексія Навального. У санкційний список увійшли сім російських посадовців, передає УНН з посиланням на The Hill.

Деталі

За словами високопоставлених офіційних осіб з адміністрації, США вводять санкції "щодо семи членів уряду Росії і визначили декілька організацій, причетних до виробництва біологічних агентів", пише видання.

Санкції США, як зазначено, стосуються російських офіційних осіб і російського дослідницького центру, які потрапили під санкції Євросоюзу в жовтні минулого року в зв'язку з отруєнням Навального в серпні 2020 року.

"Санкції, які координуються з партнерами по ЄС, були введені після того, як розвідувальне співтовариство дійшло висновку з "високим ступенем впевненості" в тому, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ) використовували нервово-паралітичну речовину "Новачок" для отруєння Навального в серпні минулого року, заявили представники адміністрації Байдена", - відзначає видання.

"Ми посилаємо Росії чіткий сигнал щодо того, що застосування хімічної зброї загрожує наслідками", - сказав високопоставлений представник адміністрації США.

Адміністрація Байдена також повідомить Конгрес США про те, що отруєння Навального потягло за собою подальші санкції відповідно до закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року.

Доповнення

2 березня Європейський Союз офіційно ввів санкції через ув’язнення російського опозиційного політика Олексія Навального.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін.

17 лютого ЄСПЛ постановив, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів. Голова Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необґрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний у справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши в термін час, проведений ним під домашнім арештом.

Українські Національні Новини

Новини Світу