ssha-sturbovani-scho-rosiya-mozhe-sprobuvati-povtoriti-te-scho-vona-zrobila-u-2014-rotsi-blinken

США стурбовані, що Росія може спробувати повторити те, що вона зробила у 2014 році - Блінкен

 • 29632 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. Стурбованість США полягає в тому, що Росія може зробити серйозну помилку, спробувавши повторити те, що вона зробила в 2014 році. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає кореспондент УНН.

Цитата

“У нас немає ясності щодо намірів Москви. Але ми знаємо схему її гри. І наша стурбованість полягає в тому, що Росія може зробити серйозну помилку, спробувавши повторити те, що вона зробила в 2014 році, — зібравши сили вздовж кордону, вони перейшли на суверенну українську територію і зробили це, помилково заявивши, що їх спровокували", — заявив Блінкен.

Деталі

Він зазначив, що в минулому вже спостерігалася така схема: заявити про провокацію як про раціональне обгрунтування для того, щоб зробити те, що вона мала намір і планувала зробити весь цей час.

"Ось чому ми дивимося на це дуже уважно", — зазначив він.

Держсекретар також подякував Україні за стійкось, зазначивши, що будь-які провокації, які спостерігали США в конфлікті на Сході України - виходили від Росії.

Контекст

31 жовтня низка іноземних ЗМІ опублікувала інформацію, що Росія відновлює нарощування своїх військ поблизу українського кордону. Новина викликала занепокоєння деяких офіційних осіб у США та Європі.

Як стало відомо 6 листопада, президент Сполучених Штатів Джо Байден відправив до Москви главу ЦРУ Білла Бернса, щоб попередити Кремль про те, що США уважно стежать за нарощуванням військ біля кордону з Україною, і спробувати визначити, чим керується у своїх діях Росія.

Крім того, в Пентагоні вже кілька разів заявили, що з тривогою сприймають переміщення ЗС РФ на кордоні з Україною.

Водночас прессекретар Президента України Сергій Нікіфоров заявив, що Україна не має підтвердження інформації про те, що Росія знову нарощує кількість військових у Криму, ОРДЛО та поблизу українських кордонів. Міністерство оборони називає ці повідомлення елементами психологічного або пропагандистського тиску, кажуть в ОПУ.

Українські Національні Новини

Політика