ssha-ta-britaniya-obgovorili-zakhodi-dlya-znizhennya-riziku-viyni-z-kitayem-cherez-tayvan-financial-times

США та Британія обговорили заходи для зниження ризику війни з Китаєм через Тайвань - Financial Times

 • 400831 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. США провели переговори на вищому рівні з Великою Британією про те, як вони можуть тісніше співпрацювати, щоб знизити ймовірність війни з Китаєм через Тайвань, і вперше вивчити плани дій у надзвичайних ситуаціях. Про це УНН пише з посиланням на Financial Times.

Деталі

Курт Кемпбелл, координатор Білого дому в Індо-Тихоокеанському регіоні, і Лаура Розенбергер, високопосадовець Ради національної безпеки Китаю, провели зустріч на Тайвані з представниками Великої Британії на початку березня, за словами джерел, знайомих із ситуацією.

Три людини, знайомі з посиленням взаємодії, сказали, що США хотіли активізувати співпрацю з європейськими союзниками, такими як Велика Британія, щоб підвищити поінформованість про те, що адміністрація вважає дедалі більш наполегливою позицією Пекіна щодо Тайваню, який він вважає частиною Китаю.

Тайванський діалог покликаний доповнити більш просунуті дискусії, які США ведуть з Японією та Австралією, оскільки Пекін активізував військову активність навколо Тайваню. За останній рік Китай направив до острова дедалі більше винищувачів, бомбардувальників та інших бойових літаків для патрулювання.

Адмірал Джон Акіліно, голова командування США в Індо-Тихоокеанському регіоні, минулого місяця заявив Financial Times під час поїздки до Австралії, що війна в Україні "огололила ризики з якими Китай ставиться до Тайваню".

Дипломати у трьох країнах Індо-Тихоокеанського регіону заявили, що розширена американо-британська ініціатива вивела американську участь на Тайвані на безпрецедентний рівень.

Додамо

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс, на цьому тижні заявила, що НАТО має відігравати певну роль в Азії.

"Нам потрібно попереджати загрози в Індо-Тихоокеанському регіоні, працюючи з такими союзниками, як Японія та Австралія, щоб забезпечити захист Тихого океану. Ми маємо забезпечити, щоб такі демократії, як Тайвань, могли захистити себе", - заявила вона.

Українські Національні Новини

Новини Світу