ssha-ta-pivdenna-koreya-provodyat-pershi-za-5-rokiv-viyskovo-morski-navchannya-pislya-raketnikh-viprobuvan-pivnichnoyi-koreyi

США та Південна Корея проводять перші за 5 років військово-морські навчання після ракетних випробувань Північної Кореї

 • 145140 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Південна Корея та США розпочали свої перші за п'ять років спільні військово-морські навчання, наступного дня після того, як Пхеньян провів пуск балістичної ракети. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Вашингтон є ключовим союзником Сеула у сфері безпеки і розміщує близько 28 500 військовослужбовців у Південній Кореї для захисту від Півночі, що володіє ядерною зброєю.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль, який обійняв посаду в травні, пообіцяв посилити спільні військові навчання зі Сполученими Штатами після багатьох років невдалої дипломатії з Північною Кореєю за його попередника.

Цитата

"Ці навчання були підготовлені, щоб продемонструвати тверду волю альянсу Південної Кореї та США реагувати на провокації Північної Кореї", - йдеться у заяві ВМС Півдня.

Деталі

У чотириденних навчаннях на східному узбережжі Південної Кореї візьмуть участь понад 20 кораблів і ряд літаків, які проведуть навчання з протикорабельних та протичовнових операцій, тактичних маневрів та інших морських операцій.

Додамо

Союзники вже давно проводять спільні навчання, які, за їхніми словами, мають суто оборонний характер. Однак, Північна Корея розглядає їх як репетицію вторгнення.

Минулого місяця Сполучені Штати та Південна Корея провели свої найбільші з 2018 року спільні військові навчання — відновлення великомасштабних навчань, скорочених через Covid-19.

Контекст

Навчання проходять через день після того, як Пхеньян, який володіє ядерною зброєю, здійснив ще один пуск балістичної ракети, останній із його рекордних випробувань зброї цього року.

Північна Корея знаходиться під кількома наборами міжнародних санкцій у зв'язку з її програмами з розробки ядерної зброї та балістичних ракет.

Сеул також виявив ознаки того, що Північ готується запустити балістичну ракету підводного базування, як повідомив у суботу офіс президента, зброю, яку Пхеньян востаннє випробовував у травні.

Раніше цього місяця Північ переглянула ядерний закон, закріпивши доктрину "першого удару" і пообіцявши ніколи не відмовлятися від ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Новини Світу