ssha-ta-soyuzniki-poperedzhayut-pro-zagrozu-kiberataki-z-rosiyi

США та союзники попередили про загрозу кібератаки з росії

 • 87789 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Сполучені Штати, Велика Британія, Канада, Австралія та Нова Зеландія, які є членами мережі обміну розвідувальними даними “Five eyes” (“П’ять очей”), заявили, що росія готова здійснити потужні кібератаки проти суперників, які підтримують Україну. Про це інформує УНН з посиланням на дані агентства з кібербезпеки і захисту інфраструктури США (CISA).

Цитата

“Вторгнення росії в Україну може наражати організацію як всередині регіону, так і за його межами на підвиищену зловмисну кіберактивність. Ця діяльність може статися як відповідь на безпрецедентні економічні витрати, накладені на росію, а також матеріальну підтримку, надану Сполученими Штатами та союзниками і партнерами США”, - йдеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з даними розвідки, російський уряд вивчає варіанти потенційних кібератак. Повідомляється, що до атак на уряди, установи та бізнес можуть залучити існуючі кіберзлочинні групи.

Нещодавно кілька таких груп публічно заявили про підтримку влади рф, зазначають у CISA. Деякі з них пообіцяли провести кібероперації проти країн і організацій, які надають матеріальну підтримку Україні.

Раніше

Від початку "кібервійни" проти москви група хакерів Anonymous опублікувала приблизно 5,8 ТБ російських даних.

Українські Національні Новини

Технології